Bananbröd med nötter

Näringsprofil (per portion):
Energi: 360 kcal | Protein: 12,5 g | Kolhydrater: 42 g | Fett: 16 g
Receptet ger ca 4 portioner.
Ingredienser:
-
2 stora bananer (250–300 g)
-
2 ägg
-
4 dl havregryn (eller 3 dl havremjöl - 160 g)
-
ca 1 dl hasselnötter (40 g)
-
ca 1 dl valnötter (40 g)
-
2 tsk bakpulver
-
1–2 tsk kardemumma
Tillagning:
-
Sätt ugnen på 175 grader.
-
Mixa havregrynen till grovt mjöl i matberedare, mixer eller med stavmixer.
-
Tillsätt bananer, ägg, nötter, bakpulver och kardemumma. Mixa till en jämn smet.
(Du kan även mosa bananer och blanda allt för hand.) -
Smörj en brödform med lite smör eller olja. Häll i smeten.
-
Grädda i 45 minuter. Låt svalna, skiva upp och servera.
Passar bra som mellanmål före eller efter träning och kan ätas kall. Gott som det är – eller med ost för extra protein, energi och smak.