Bananbröd med nötter

03.12.2025

Näringsprofil (per portion):
Energi: 360 kcal | Protein: 12,5 g | Kolhydrater: 42 g | Fett: 16 g 

Receptet ger ca 4 portioner.

Ingredienser:

  • 2 stora bananer (250–300 g)

  • 2 ägg

  • 4 dl havregryn (eller 3 dl havremjöl - 160 g)

  • ca 1 dl hasselnötter (40 g)

  • ca 1 dl valnötter (40 g)

  • 2 tsk bakpulver

  • 1–2 tsk kardemumma

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Mixa havregrynen till grovt mjöl i matberedare, mixer eller med stavmixer.

  3. Tillsätt bananer, ägg, nötter, bakpulver och kardemumma. Mixa till en jämn smet.
    (Du kan även mosa bananer och blanda allt för hand.)

  4. Smörj en brödform med lite smör eller olja. Häll i smeten.

  5. Grädda i 45 minuter. Låt svalna, skiva upp och servera.


Passar bra som mellanmål före eller efter träning och kan ätas kall. Gott som det är – eller med ost för extra protein, energi och smak.